رژیم غذایی

جایگاه میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی

میوه ها و سبزیجات می بایست در رژیم غذایی شما از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد ، این مواد غذایی به صورت طبیعی یافت می شوند و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای بدن شما می باشد .همچنین میوه ها و سبزیجات می توانند به شما در برابر بیماری ها کمک کنند.

بسیاری از استرالیایی ها در رژیم های غذایی مرتبط و سبک زندگی فعال خود ،میزان متعادلی از میوه ها و سبزیجات را مصرف می کنند ، تنوع میان میوه ها و سبزیجات بسیار زیاد است و شیوه های مختلفی برای مصرف و آماده کردن آنها وجود دارد . همچنین شما باید ۵ واحد سبزیجات و ۲ واحد میوه طی روز مصرف کنید . انواع مختلف با رنگ های متنوع از میوه ها را برای مصرف خود انتخاب کنید .

یک واحد سبزیجات شامل یک فنجان سالاد سبزیجات یا نصف فنجان سبزیجات پخته شده است.یک واحد میوه حدودا شامل یک میوه متوسط یا دو قطعه کوچک از یک کمپوت بزرگ میوه می باشد( البته بدون شکر!)

ویتامین ها و مواد معدنی ، در میوه ها و سبزیجات

میوه ها و سبزیجات شامل ، ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری برای سلامت شما هستند. این مواد شامل ویتامین آ (بتاکاروتن)، ویتامین ث ، ویتامین E ، منیزیم ، زینک ، فسفر و فولیک اسید هستند. فولیک اسید می تواند ،هوموسستئین خون را کاهش دهد ، ماده ای که می تواند عامل اصلی بیماری انسداد شریان قلب است.

میوه ها و سبزیجات برای سلامت انسان بسیار مفید هستند ، میوه ها و سبزیجات اغلب دارای چربی کم ، کم نمک و همچنین شکر اندکی می باشند.مصرف به اندازه و متعادل و منظم میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی و سبک زندگی فعال شما می تواند ، به شما در موارد زیر کمک کند :

  • کاهش بیماری چاقی و نگهداری وزن سالم بدن
  • پایین آمدن کلسترول خون
  • پایین آوردن فشار خون

میوه و سبزیجات و محافظت در برابر بیماری ها

میوه ها و سبزیجات حاوی فیتوکمیکال (موادشیمایی گیاهی ) هستند ، این مواد معدنی فعال در طبیعت می توانند به شما در محافظت در برابر بسیاری از بیماری ها کمک کنند . تحقیقات علمی نشان می دهد که ، مصرف منظم بسیاری از میوه ها و سبزیجات باعث کاهش موارد زیر می شوند:

الف) دیابت نوع ۲

ب) سکته مغزی و قلبی

ج) بیماری های قلبی و عروقی ( وقتی که میوه و سبزیجات به عنوان وعده غذایی اصلی استفاده شوند ، نه به عنوان مکمل کنار وعده غذایی اصلی )

د)سرطان (برخی سرطان هایی که در آینده قرار است اتفاق بیفتند)

ه)فشار خون بالا

 

انواع میوه ها

میوه ها بخش شیرین ، تازه و خوردنی ساقه برخی از گیاهان می باشند که به صورت عمومی دارای هسته هستند.میوه ها اغلب به صورت خام خورده می شوند ، اما برخی از انان نیز باید به صورت پخته شده مصرف شوند .آنها دارای رنگ های متنوع ، شکل ها و طعم های متفاوتی هستند.

انواع رایج میوه ها که به صورت ساده ای آنرا طبقه بندی کرده ایم در زیر آورده شده اند :

  • سیب ها و گلابی ها
  • مرکبات : پرتقال ها ، گریپ فروت ، نارنگی و لیمو ترش سبز
  • میوه های هسته دار : شلیل ها ، زرد آلو ها ، هلو ها و آلو ها
  • استوایی و صادراتی : موز ها و انبه ها
  • خانواده های بری ها : توت فرنگی ها ، تمشک ها ، تمشک آبی ، کیوی و میوه های شور
  • ملون ها :هندوانه ها ، گرمک ها ، خربزه ها
  • گوجه فرنگی ها و آواکادو ها

انواع سبزیجات

سبزیجات انواع مختلفی دارند که در خانواده ها یا طبقه بندی های مختلفی دسته بندی می شوند :

  • برگ سبز ها: کاهو ، اسفناج و چغندر
  • خانواده کلم ها : کلم سبز ، گل کلم ، کلم بروکلی و کلم بروکسل
  • تخمه دارها : کدو تنبل ها ، خیار ها و کدو سبز ها
  • ریشه دار ها : سیب زمینی ، سیب زمینی شیرین
  • ساقه گیاهان خوراکی : کرفس ها ، مارچوبه
  • آلیوم ها : پیاز ها ، سیر و موسیر ها

منبع : وب سایت رسمی سلامت برتر وزارت بهداشت ایالات متحده

برچسب‌ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...